MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

We hebben de ambitie om het vandaag weer beter te doen dan gisteren.

Social enterprise

Wij houden niet van standaard formules. Ieder persoon en ieder bedrijf is anders en doet het op zijn of haar manier. Daarom houden wij van een persoonlijke aanpak en vinden wij maatwerk belangrijk.

Daarnaast vinden wij dat ondernemen toegankelijk moet zijn voor iedereen. Al jaren dragen wij ook ons maatschappelijk steentje bij. Zo zijn wij trotste partner van het Ondernemersakkoord Midden Brabant en de Bart de Graaff Foundation. En in het kader daarvan hebben wij in 2019 besloten om zelf ook een Foundation op te richten. Sinds 2023 heet deze Stichting Kweektuin. Lees hier meer over de Foundation.

Maatschappelijk ondernemen

Bart de Graaff Foundation

Wij zijn trots op onze samenwerking met De Bart de Graaff Foundation. De Bart de Graaff Foundation helpt Bikkels bij het starten van hun eigen onderneming. Bikkels zijn jonge mensen met een levensbepalende lichamelijke beperking en/of chronische ziekte. Ook dit jaar begeleiden wij een Bikkel, en daar zijn we trots op!

Bart de Graaff Foundation

CO2 reductie met ons Smarter Bos

Om een positieve impact te maken, werken Smarter en WoodYouCare samen voor een betere wereld!

Onze diensten, zoals onze servers die we gebruiken voor jouw webhosting, hosting van email of PowerBI tools, hebben een impact op het milieu. Daarom planten wij samen met WoodYouCare voor elk hosting product een boom in het Smarter bos, in Indonesië en India.

WoodYouCare draagt bij aan het teruggeven van natuur, gaat ontbossing tegen, zorgt voor CO2-reductie, biodiversiteit en het levert ook werkgelegenheid op. Dit alles op volledig transparante wijze, van aankoop en planten tot het onderhoud van de boom. Meer bomen, meer biodiversiteit, minder CO2 en een klimaatneutralere bestelling.

Meer weten en zien waar onze bomen staan? Lees hier alles over ons Smarter Bos

Certificaat WoodYouCare

Goed werkgeverschap

Onze medewerkers zorgen voor ons succes. Daarom willen we een bedrijf zijn waar mensen graag bij en mee willen werken. Medewerkers kunnen zich bij ons ontwikkelen, daarnaast zijn we een erkend leerbedrijf en begeleiden we vele studenten op zowel MBO, HBO als WO niveau. Iedere medewerker krijgt de gelegenheid te sporten en we zorgen voor een gezonde voeding.

Erkend Leerbedrijf

OndernemersAkkoord Midden Brabant

Smarter sluit aan als coach bij het Maatjesproject Midden Brabant. Het Maatjesproject Midden Brabant is een initiatief van het OndernemersAkkoord Midden Brabant. Ondernemers, bestuurders en managers geven op vrijwillige basis begeleiding aan gemotiveerde werkzoekende die op zoek zijn naar een baan. Denk bij de begeleiding aan aanmoedigen, stimuleren en feedback geven. Als coach help je bijvoorbeeld met de voorbereiding op een sollicitatiegesprek, geef je feedback op een cv of help je door het inzetten van je netwerk. Een maatje gaat ondertussen zelfstandig op zoek naar werk.
OndernemersAkkoord Midden-Brabant

Stichting Kweektuin

Stichting Kweektuin (voormalig Smarter Foundation) ondersteunt initiatieven van mensen en organisaties die hun ideeën, projecten of concepten in de praktijk brengen en anderen inspireren. De Foundation focust zich op startende ondernemers en initiatieven die zorgen voor een groenere of meer sociaal inclusieve samenleving. Lees hier verder.