Personal Trainer

Leer alles over voeding & fitness
Inclusief persoonlijke begeleiding
Inclusief drie praktijkdagen

Afronding: NHA-instituutsdiploma
Studieduur: 12 maanden

Personal Trainer opleiding : mensen begeleiden naar een fit & gezond leven

Anderen helpen zo fit en gezond mogelijk te blijven? Met de opleiding Personal Trainer leer je hoe je mensen motiveert en op de juiste wijze laat werken aan gezondheid. Na twaalf maanden tijd kun je starten als zelfstandig personal trainer.

Een personal trainer weet hoe je fit en gezond blijft en hoe je iemand kunt begeleiden en stimuleren zijn of haar conditie op peil te houden.

Naast de technische kant van het trainen ben je ook geïnteresseerd in wat mensen wel en niet beweegt. Zowel geestelijk als fysiek.

In de cursus Personal Trainer leer je alles over de anatomie van het menselijk lichaam, inspanningsfysiologie, trainingsleer en voeding en sport. In drie modules leer je alles wat nodig is om je te vestigen als zelfstandig personal trainer.

Fitnesstrainer

In de module Fitnesstrainer A Branchediploma leer je alles over het menselijk lichaam, effectieve fitnesstrainingen en trainingsapparatuur.

Klanten begeleiden is een belangrijk onderdeel van de module. Een personal trainer zorgt ervoor dat de klant fit wordt en blijft. Tegelijkertijd werk je ook aan een goede klantrelatie.

Voedingsleer

Je bouwt grondige kennis op over de energiebehoefte van de mens en hoe het menselijk lichaam functioneert. Je weet precies wat je kunt bereiken met de juiste trainingsdoelen.

Na de Personal Trainer opleiding weet je het nodige over voedingsstoffen en levensmiddelen. Je weet ook hoe je een behandelplan opstelt en geeft voedingsadviezen.

Zelfstandig personal trainer opleiding

Zelf als trainer aan de slag en een eigen bedrijf beginnen? In de cursus leer je stapsgewijs hoe je een succesvolle zelfstandige personal trainer wordt.

Onderdeel van de cursus zijn lessen over het starten van een eigen bedrijf waarbij je dieper ingaat op onder meer ondernemingsplan, administratie, tariefberekeningen, marketing en promotie.

Volg de opleiding tot personal trainer en je kunt zo als zelfstandige of bij een sport- of wellnesscentrum aan de slag.