Interieurstylist

Succesvol naar een eigen bedrijf
Gratis ondernemerscoach
Studeer in jouw eigen tempo

Afronding: Erkend diploma
Studieduur: 6 maanden

Opleiding interieurstylist: Creëer droominterieurs

Welke kleuren en materialen passen goed bij elkaar? Hoe kun je de wensen van klanten verwerken in een uniek droominterieur? Laat je creativiteit de vrije loop en ontwikkel je interieurstyling skills met de opleiding interieurstylist. Jij leert hoe je verschillende stijlen tot uiting laat komen, hoe je een ruimte optimaal gebruikt en hoe je sfeer creëert.

Praktijkgericht mét erkend diploma

De interieurstyling opleiding van NHA is erg praktijkgericht. Je gaat aan de slag met de theoretische basis om kennis op te doen, maar deze ga je al vanaf de eerste les in de praktijk brengen middels creatieve opdrachten. Je maakt moodboards, levert complete stylingplannen op en tekent gedetailleerde plattegronden. Alle vaardigheden die je nodig hebt als interieurstylist, ontwikkel je in deze cursus. Ook leer je over specifieke onderwerpen zoals kleuren, verf, raamdecoratie, verlichting en textiel.

Kies na afloop van de interieurstylist opleiding een theoretisch en mondeling examen. Je ontvangt dan een erkend EHCB diploma.

Carrièremogelijkheden na de interieur opleiding

Na deze interieurstyling opleiding kun je aan de slag als zelfstandig interieurstylist. Ga voor je eigen klanten aan de slag met het geven van advies en het maken van een styling plan. Of bedien zakelijke klanten: denk aan hotels, restaurants, kantoren en scholen. Overal weet jij de juiste sfeer neer te zetten middels interieurstyling. Liever in loondienst? Nadat je deze interieur opleiding hebt afgerond, ben je een aanwinst voor (grote) woonwinkels, waar je klanten kunt adviseren bij de aanschaf van hun meubels en accessoires.

Na de opleiding tot interieurstylist weet straks als geen ander hoe je de specifieke wensen en behoeften van klanten kunt vertalen naar een uniek en passend interieur.