Budget Coach

Succesvol naar een eigen bedrijf
Gratis ondernemerscoach
Studeer in jouw eigen tempo

Afronding: NHA-instituutsdiploma
Studieduur: 9 maanden

Volg de opleiding Budgetcoach en begin voor jezelf

Ben je accuraat en hou je ervan om mensen te helpen? Word budgetcoach en help anderen bij hun financiële huishouding. Zorg ervoor dat het spreekwoordelijke dubbeltje op zijn kant de juiste kant op valt en help mensen als zij financiële en budgettaire hulp het hardst nodig hebben.

Zit je ook op het puntje van je stoel bij het televisieprogramma Geen cent te makken? Wil je zelf mensen helpen die financiële problemen hebben?

Kies voor de opleiding Budgetcoach. Na deze opleiding kijk je als budgetcoach met een scherp oog naar de inkomsten en uitgaven van jouw cliënten en help je hen waar mogelijk.

Je beschikt over goede rekenvaardigheden, inzicht in kostenstructuren en je stelt snel en doeltreffend financiële (beheer)plannen op.

Slim omgaan met geld

Na de cursus kunnen cliënten bij jou terecht voor advies over financiële keuzes op het gebied van sparen, slim omgaan met geld en het wegwerken van eventuele schulden.

Leren budgetteren

Van inkomsten en uitgaven tot kostenposten, risico’s en spaarvraagstukken. In de opleiding Budgetcoach leer je hoe je de financiële huishouding van cliënten volledig in kaart brengt.

Mensen coachen

Budgetteren is een vak, maar dat geldt ook voor het coachen van mensen die in geldnood verkeren.

Soms moet je een slechte boodschap overbrengen, cliënten overtuigen en mensen begeleiden bij het zelfstandig runnen van een financiële huishouding.

Je bezoekt cliënten aan huis en maakt samen met hen een budgetplan dat is afgestemd op hun persoonlijke situatie.

Met de cursus Budgetcoach help je mensen weer naar een financieel gezonde situatie.