Bloemist

Succesvol naar een eigen bedrijf
Gratis ondernemerscoach
Studeer in jouw eigen tempo

Afronding: NHA-instituutsdiploma
Studieduur: 9 maanden

Een bloemenzaak starten? Volg de cursus Bloemist

Bloemen houden van mensen en mensen… Heb je de ambitie een bloemenzaak te beginnen? Geef je leven kleur en kies voor de cursus Bloemist. Na negen maanden ben je in staat om een florerende bloemenzaak te runnen.

Een bloemenwinkel beginnen? Ga vooral goed voorbereid van start. Natuurlijk, je hebt kennis van bloemen en planten nodig als je wilt verkopen aan consumenten en bedrijven.

Verzorging van bloemen

Je leert in de cursus Bloemist alles over de soorten, de assortimenten en de verschillende seizoenen. Ook weet je welke verzorging bloemen en planten nodig hebben.

Hoe maak je een creatief bloemstuk en wat is een aantrekkelijke manier van etaleren en presenteren? Ook krijg je tips over het verpakken van de bloemen waarbij je verschillende materialen gebruikt.

Klanten adviseren

Dagelijks komen mensen in de winkel die advies vragen. Je luistert naar alle vragen en wensen. Je stelt voor hen een zo mooi mogelijk boeket samen.

Altijd sta je klanten vriendelijk en professioneel te woord. Je weet: de klant van vandaag is de klant van de toekomst.

Bloemenwinkel in hartje stad

Een eigen bloemenwinkel in hartje stad, zie je het al voor je? Denk ook aan andere verkoopkanalen zoals markten, internet en social media.

Bied daarnaast bijbehorende producten aan zoals vazen, kaarten en cadeauartikelen. Laat je creativiteit de vrije loop tijdens feestdagen en themadagen.

Geen voorkennis benodigd

Voor de cursus Bloemist heb je geen speciale voorkennis, vooropleiding of vaardigheden nodig.

Je leert in de cursus Bloemist heel praktisch met bloemen en planten werken, zelfs als je dat nog nooit hebt gedaan.